reagiranje

'Direkciji Miss Universe nije bila uplaćena niti jedna lipa'

31.12.2018 u 20:01

Bionic
Reading

Vladimir Kraljević, vlasnik licence Miss Universe Hrvatska regirao je na tekst objavljen na tportalu 28. prosinca 2018. godine pod naslovom: 'Revizori pročešljali donacije koje dijeli Bandić i otkrili kaos: Dijeli se za Miss Universe umjesto za nepogode, nema nadzora ni kriterija' jer smatra da se čitatelje navodi na krivi zaključak da je njegovoj tvrtki uplaćen veliki iznos novca

'Od ukupnog iznosa od 15.000.000,00 kuna koliko stoji u izvještaju da je bilo predviđeno za proračunske zalihe u 2014. godini, direkciji Miss Universe nije bila uplaćena niti jedna lipa! Hvala što ste nam poslali link na dokument u kojem tvrdite da je „vidljivo da je neka svota bila uplaćena direkciji Miss Universe Hrvatske za potrebe natjecanja“. Iz tog dokumenta vidljivo je da je navedeni iznos uplaćen na: „Zagrebački holding d.o.o. Podružnica ZET – financijska potpora za troškove prijevoza autobusom za potrebe natjecanja za Miss Universe Hrvatske 2013.“

Iznos o kojem se radi je 13.077,50 kuna. Da će ZET-u troškovi prijevoza tada biti namireni iz tog fonda nismo znali niti smo mogli znati. Budući da je prijevoznik kojeg smo imali dogovorenog za prijevoz na pripreme imao tehničkih problema, gradonačelnik Bandić ponudio je pomoć, kao što je to učinio puno puta prije i za druge izbore ljepote u Hrvatskoj, znajući da ćemo mi zauzvrat kao i svih ovih godina gradu Zagrebu i Hrvatskoj višestruko vratiti promocijom u svijetu.

U usporedbi s iznosima koji su navedeni u tom izvještaju, a koji su otišli raznim udrugama, pa čak i organizatorima rock koncerata, izdavačima knjiga, sigurno nije bilo razloga da se upravo Miss Universe pojavljuje u naslovu, kao da nam je uplaćeno milijun kuna te da se direkciju Miss Universe predstavi kao parazita koji živi na račun poreznih obveznika i na štetu ljudi koji su stradali u elementarnim nepogodama. Upravo suprotno, direkcija Miss Universe Hrvatske svih ovih godina troškove organizacije izbora i svih popratnih troškova povezanih uz slanje naše predstavnice na svjetski izbor financira zahvaljujući našim sponzorima iz Hrvatske, Amerike, Slovenije, Italije pa čak i iz Srbije.

I ovom prilikom im svima zahvaljujemo. Svake godine javljamo se i na natječaj Turističke zajednice grada Zagreba za potporu i od njih dobivamo iznos koji jedva pokriva trošak avionske karte za našu Miss, za njen odlazak na svjetski izbor. Naravno, na svaku njihovu uplatu plaćamo PDV. Naš magazin Miss Universe Hrvatske, u kojem grad Zagreb ima svoju stranicu reklame te još 10- ak stranica s fotografijama i reportažama s priprema u Zagrebu, šaljemo u više od 90 zemalja, koliko god ih sudjeluje na izboru Miss Universe.

Vrijednost promocije koju dajemo Zagrebu višestruko premašuje iznos koji dobivamo od Turističke zajednice grada Zagreba. Kao i uvijek do sada, mi ćemo nastaviti raditi na promociji Zagreba i Hrvatske, a naročito smo ponosni što smo u mogućnosti raditi na promociji zdravstvenog turizma. Dokaz tome su operacije očiju u Klinici Svjetlost na koje smo doveli predsjednika American Academy of Hospitality Sciences, Josepha Cinque, američkog glumca Armanda Assante, talijanskog glumca Franca Nero, te mnoge druge manje poznate ili anonimne pacijente. Zahvaljujući našem radu, gradski proračun će se puniti kroz poreze na potrošnju tih pacijenata na smještaj, u restoranima, prijevoz, usluge operacija, kao i kroz poreze na plaće u tim klinikama. Želimo nam svima skupa sretnu novu godinu!', stoji u reagiranju vlasnika licence Miss Universe Hrvatska Vladimira Kraljevića.