PRVI TRENING

Dinamovo čudo: Ovo je čast i poticaj za dalje

21.09.2012 u 08:48

Bionic
Reading

U četvrtak su na popodnevnom treningu 'modrih' bila 24 igrača, no sve oči bile su uprte u novo 'čudo' iz Maksimira, 16-godišnjeg Alena Halilovića.

Mladi nogometaš je odradio svoj prvi trening sa seniorskom momčadi. Ovaj 16-godišnjak, jedan od najtalentiranijih na svijetu u svojem godištu, već je godinama na meti najvećih svjetskih klubova, no prije par mjeseci je potpisao ugovor sa svojim matičnim klubom te će navijači 'modrih' još dugo uživati u njegovim potezima.

'Što reći? Naravno da je ovo velika čast i golemi, najveći mogući poticaj za dalje. Sama činjenica što sam ušao u svlačionicu prve momčadi, sjeo se na mjesto i odradio trening s igračima prve momčadi za mene je ostvarenje sna. Kao što sam rekao, ovo je poticaj za dalje i vjerujem da ću svojim radom i trudom opravdati ukazano povjerenje,' rekao je vidno uzbuđeni mladić nakon odrađenog treninga.

Strateg Modrih Ante Čačić probranim je riječima govorio o mladom igraču kojeg je dobio na 'brušenje'.

'Sigurno se radi o velikom talentu, biseru iz naše nogometne škole kojeg smo već odavno prepoznali i odlučili sada priključiti prvoj momčadi. Cilj je kroz rad i treninge s prvom momčadi dovesti ga na najviši nivo, a što se tiče nastupa igrat će za juniore, no siguran sam da nećemo još dugo čekati na njegov debi za seniorsku ekipu,' rekao je trener Čačić pa zaključio:

'Radi se o igraču koji drugačije udara loptu od ostalih, ima ono 'nešto' i bit će zanimljivo pratiti njegov razvoj, a sudeći po talentu i potencijalu dojam je kako Alen nema granica. Naravno, morat će puno raditi i trenirati kako bi silan talent pretočio na teren i postao veliki igrač.'