CARRASCO O INCIDENTU

Dinamo ubrizgao svježu krv uoči Lige prvaka

03.09.2012 u 14:37

Bionic
Reading

Dinamo je radni tjedan otvorio predstavljanjem trojice novih igrača za koje će vrijeme pokazati jesu li i pojačanja

Sva trojica su mladi i još im mjesta u udarnoj postavi nisu zainteresirana, ali nedvojbeno će biti svježa krv hrvatskom prvaku u novom pokušaju osvajanja boda u Ligi prvaka.

'Da, vidim se u prvom sastavu,' nije okolišao najprovjereniji među novim trojcem, dojučerašnji 'motor' Lokomotive Marcelo Brozović i dodao:

'Užitak je doći u Dinamo i nadam se da ćemo ove godine uzeti pokoji bod u Ligi prvaka. U domaćim natjecanjim su očekivanja očigledna, a nova sredina mi ne donosi pretjerani pritisak,' samouvjeren je Brozović koji je predočen kao idelana zamjena u domaćim okvirima za odlazak kapetana Badelja.

Najdalje od udarnog sastava je mladi vratar 'golmanskog gena' Ante Mrmić.

'Možda bi mi u ovoj razvojnoj fazi bilo bolje biti prvi izbor u nekoj manjoj sredini, ali posebna je čast biti u Dinamovom drsu i na meni je da se izborim za poziciju drugog, a možda i prvog vratara,' kaže mladi Varaždinac, sin poznatog vratara Marijana koji odiše mirnoćom i u tom stilu završava: 'Moje vrijeme tek će doći...'

Najviše pažnje izazvao je mladi čileanski reprezentativac Bryan Carrasco, kojega je sportski direktor Dinama Zoran Mamić ovako predstavio:

'Na njega su nam ukazale skauteske službe Bayera i Udinesea, a Talijani su ga htjeli dovesti i u Udine, ali nemaju mjesta za još stranaca u klubu. Istina, nismo ga još gledali uživo, i baš je to razlog zašto smo ga uzeli na posudbu do proljeća.'

Carrasco se zadovoljno smiješio i spremno nabrojao svoje nogometne kvalitete.

'Brzina, dribling i 'glava',' kaže igrač koji je europskoj javnosti do sada bio poznat kao 'ludi Čileanac', koji je izborio isklučenje protivnika tako što je sebe namjerno 'nokatirao' njegovom rukom.

'Da, to sam napravio kako bi pomogao svojoj momčadi. protivnici su se izležavali i krali vrijeme i nešto se moralo poduzeti,' kaže evidentno samopouzdani Južnoamerikanac i ponovno, kao i prilikom nabrajanja svojih kvaliteta, pokazuje na glavu.

O Dinamu mu je lijepe stvari ispričao sunarodnjak Pedro Morales, dok mu je idol Danny Alves. U Čileu je igrao desnog beka, ali u Dinamu će mu se ispuniti želja da igra ofenzivniju ulogu. Mrmiću je uzor Casillas, a njih su trojica prionuli slikanju s novim dresovima (Brozović je dobio 'Moralesov' broj 77, Carrasco 'Mandžukićevih' 17, a Mrmić 32) na početku novih epizoda koja će im uvelike usmjeriti karijere.