DERBI PRIPAO MODRIMA

Dinamo dugo lomio, ali i slomio otpor Rijeke

22.10.2011 u 19:49

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici 12. kola MAXtv Prve lige Dinamo je na svom Maksimiru teže od očekivanog došao da pobjede nad Rijekom. Riječani su uspjeli parirati 'modrima' većim dijelom utakmice, no snaga Dinama je ipak na kraju došla do izražaja te su slavili sa 2:0

Najavljujući ogled protiv Rijeke, trener Dinama Krunoslav Jurčić je bez imalo okolišanja kazao – Rijeka nema što tražiti na Maksimiru. Iako se nakon tih njegovih riječi očekivao poletni Dinamo koji u tri poteza lomi protivnika, Jurčićeva momčad je protiv Rijeke odigrala slabo, no ipak su pobijedili golovima Rukavine i Krstanovića

Praktički cijelo prvo poluvrijeme gledatelji na stadionu nisu imali što vidjeti. Niti je bilo ikakvih prilika, pa čak ni udaraca u okvir gola. Gosti su pametno umrtvili igru, a Dinamu je nedostajao igrač koji bi mogao povezati redove i kreirati neku suvislu napadačku akciju.

Trener Rijeke Ištuk nema što zamjeriti svojim igračima koji su na maksimirskom travnjaku 'poginuli', no to im ipak nije bilo dovoljno protiv Dinama koji i s relativno slabijom i ne baš atraktivnom predstavom nekako uspiju zabiti gol i na kraju pobijediti.

Sve vrijedno spomena dogodilo u drugom poluvremenu, i to nakon ulaska Krstanovića umjesto indisponiranog Beqiraja u 54. minuti. Upravo je Krstanović bio inicijator pobjede 'modrih'. Prvo je u 57. minuti lijepo glavom uposlio Rukavinu koji dovodi Dinamo u vodstvo, da bi svoju izvrsnu igru Krstanović okrunio pogotkom u 79. minuti nakon krasnog ubačaja Vrsaljka.

Dinamo je praktički 's pola gasa' dobio još jednu utakmicu u prvenstvu, a ono što je pohvalno jest činjenica da je napokon i Andrej Kramarić dobio šest minuta da pokaže što zna.