Diane Pernet, majka svih fashion blogera!

Diane Pernet, majka svih fashion blogera!

29.01.2012 u 14:36

Bionic
Reading

A shaded view on fashion film internacionalni je festival mode i filma koji je 2008. pokrenula ikona modnog novinarstva, bivša modna dizajnerica i majka svih blogera Diane Pernet.


Curriculum vitae Diane Pernet toliko je bogat da vas neću zamarati svime što je ova naturalizirana Parižanka, inače rođena Amerikanka, napravila u svojoj karijeri nego ću se potruditi izdvojiti ono najvažnije.
Diane je u 80-ima imala jako uspješnu karijeru kao modna dizajnerica. I sami se možete se uvjeriti kako su neki njezini modeli toliko klasični i bezvremenski da su nosivi i danas.






Diane je oduvijek imala osebujan stil. Rijetko kada izlazi iz crnog, uvijek s nekom instalacijom na glavi, nezaobilaznim sunčanim naočalama na očima i platformama na nogama. Vrlo smirenog hoda, dubokog senzualnog glasa i izvanvremenske pojave ne odaje dojam tehnološki napredne osobe. Naprotiv, Diane je vrlo tehnološki osvještena i ne samo da je upoznata s najnovijim trendovima u modi i umjetnosti uopće nego ih sama i stvara.




Sad već daleke 2005. Diane Pernet pokrenula je svoj blog A shaded view of fashion koji je bio jedan od prvih modnih blogova uopće. Diane je koristila svoju Nokiu koja joj je omogućavala trenutačno uploadanje fotografija i tekstova, no ubrzo je shvatila da osim što je proces nevjerojatno skup, ni kvaliteta snimke nije bila zadovoljavajuća. Od tada putuje svijetom sa svojim Samsungom NX10 i računalom, a njezin je blog postao glavna literatura za mnoge modne sladokusce.



Prije tri godine Diana je pokrenula još jedan važan projekt. ASVOFF (A shaded view on fashion film) festival je mode i filma, natjecateljskog karaktera u sklopu kojeg se prikazuju igrani i dokumentarni filmovi, performanci, instalacije i još svašta nešto. Modna prijestolnica Pariz svake je godine domaćin, nakon čega festival putuje dalje u New York, London, Tokio, Moskvu, Mexico city, a prije nekoliko dana održan je i u Barceloni. Na zatvaranju je bila i sama Diane koja je s posjetiteljima razgovarala na temu: "Mobile bloggers take the stage."



ASVOFF Barcelona Grand Prix for Best Film osvojio je kratki film Ephemeral Nature redatelja Gsusa Lopeza. Ostale nagrađene filmove možete pogledati na sljedećem linku: http://mag.weareselecters.com/2012/01/asvoff-barcelona-2012-award-winners/


Moja preporuka je da svakako pogledate i dugometražni film ‪(prikazan izvan konkurencije) The Murder Of Jean Seberg‬, redatelja Josepha Lallyja, o tragično preminuloj američkoj glumici Jean Seberg koja je glumila u brojnim filmovima holivudske i francuske kinematografije, a koju je u ovom filmu utjelovila još jedna modna ikona današnjice Daphne Guiness.