VREMENSKA PROGNOZA

Nakon prvih pahulja: Evo kakvo nas vrijeme očekuje sljedeći tjedan

12.11.2023 u 09:29

Bionic
Reading

Na Jadranu i predjelima uz njega u nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno, u drugom dijelu dana uz kišu, dok će u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj prevladavati djelomice sunčano vrijeme, no ujutro ponegdje maglovito uz mraz pri tlu, prognozira Državni hidrometeorološki zavod

Poslijepodne doći će do postupnog porasta naoblake.

Vjetar će puhati slab, popodne do umjeren jugoistočni i jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak, navečer u okretanju na sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i buru.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 17 Celzijevih stupnjeva, prenosi Hina.

Snijeg je u subotu zabijelio gorske dijelove Hrvatske - padao je na Platku, Dinari, Kamešnici i Biokovu, te na vrhu Mosora i Svilaje.

Vrijeme sljedeći tjedan

Ponedjeljak bi u unutrašnjosti trebao biti djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom. U utorak će vrijeme biti većinom oblačno, ponegdje s kišom, osobito u drugom dijelu dana. U srijedu prolazno jače naoblačenje s kišom, pa i u obliku pljuskova. Vjetar većinom slab jugozapadni, u srijedu sjeverni i sjeveroistočni, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Na Jadranu će u ponedjeljak biti djelomice sunčano, a u utorak promjenjivo, prema kraju dana na sjeveru s kišom, često u obliku pljuskova, kojih će u srijedu biti duž cijele obale. Puhat će umjereno, u utorak mjestimice i jako jugo, a u ponedjeljak i srijedu sjeverozapadnjak.