KADROVIRANJE U VLADI

Desna ruka Branka Bačića: Imenovan novi državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva

08.02.2023 u 16:46

Bionic
Reading

Domagoj Orlić imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na zatvorenom dijelu današnje, 191. sjednice Vlade RH. Bačić je na ministarskoj poziciji naslijedio troje državnih tajnika: Dunju Magaš, Željka Uhlira i Sanju Bošnjak

Boris Sabolić imenovan je povjerenikom Vlade RH za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Kalnik iz razloga što je prestao mandat izabranom načelniku Općine Kalnik temeljem podnesene ostavke.

Razriješen je dosadašnji član Savjeta za razvoj civilnoga društva Tomislav Paljak, a novom članicom Savjeta imenovana je dr.sc. Iva Ivanković, kao predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, stoji u priopćenju.

Također se navodi da su članovi Vlade obaviješteni o sklopljenim sporazumima Ministarstva hrvatskih branitelja s drugim tijelima državne uprave u 2021. i 2022. kojima se prenosi pravo upravljanja stanovima i kućama u vlasništvu Republike Hrvatske.

Donesena je i odluka o prelasku granice Republike Hrvatske oružanih snaga država saveznica i Oružanih snaga Republike Hrvatske radi sudjelovanja na zajedničkoj obuci i vježbama u 2023.

Osim toga, Vlada je Ustavnom sudu odgovorila na zahtjev za dostavu dopunskog očitovanja i pisanih materijala u vezi s Prijedlogom za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom uredbi o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata. Cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluke Ustavnoga suda.