teška vremena

Demetlika: IDS će podržati sve dobre prijedloge, pa i one Vladine

24.07.2020 u 13:42

Bionic
Reading

Tulio Demetlika, predsjednik saborskog Kluba IDS-a želi da saborski zastupnici u ovom sazivu opravdaju povjerenje građana i doprinesu rješavanju problema u zemlji

Tulio Demetlika, predsjednik saborskog Kluba IDS-a, u Novom danu N1 televizije rekao je da je jučer u Saboru kazao kako od ovog saziva očekuje povratak digniteta Saboru, vođenje konstruktivnih rasprava, kao i da se zastupnici više ne iznose iz sabornice i da se ne čuju govori mržnje.

'Vlada u dosadašnjem radu nije doživljavala Sabor kao najviše tijelo... Premijer je često pozivao na zajedništvo i nacionalno jedinstvo, upozoravajući da su pred nama teška vremena. Pokazali smo na kraju mandata da smo kao opozicija spremni prihvatiti zakone kako bi se postigao konsenzus', rekao je Demetlika.

Ističe kako je 76 ruku više od 75.

'Činjenica je da kad se budu donosili zakoni gdje je potrebno tih 76 ruku, svi iz vladajućih će morati biti prisutni. Međutim, neki zakoni su se donosili kvorumom... Rušenje i destrukcija u Saboru, koje smo doživjeli od nekih zastupnika u prošlom sazivu, takvi zastupnici više nisu u Saboru. Građani su kaznili one koji su doprinosili destrukciji i smanjenju ugleda Sabora', kaže te dodaje kako će IDS podržati sve dobre prijedloge.

Vjeruje da će Istra kao turističko odredište izdržati sedmi i osmi mjesec, a virus će držati pod kontrolom.

'Sada je na ministarstvu i premijeru da razgovaraju s predstavnicima država koji nas bez potreba stavljaju na narančastu listu', zaključuje.