sporni aneksi

Dejan Lovren i Modrićeva punica na ispitivanju zbog sumnje u lažno svjedočenje

27.12.2017 u 13:30

Bionic
Reading

Zbog sumnje na davanje lažnih iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim suoptuženicima za izvlačenje oko 117 milijuna kuna na Županijskom sudu u Osijeku, pred osječke istražitelje će nakon kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića i njegov kolega, nogometaš Liverpoola Dejan Lovren dok je Modrićeva punica Vesna Juraić već ispitana

'Županijsko Državno odvjetništvo u Osijeku provodi izvide protiv Dejana Lovrena zbog sumnje na davanje lažnog iskaza, a protiv Vesne Juraić se provodi istraživanje', potvrdili su tportalu u osječkom DORH-u.

Tužitelji provode izvide protiv Lovrena koji bi se trebao ispitati u siječnju dok je punica Luke Modrića, Vesna Juraić već ispitana. Prikupljaju se i ostali podaci potrebni za donošenje odluke, naveli su u DORH-u.

Lovren je u svojim iskazima na sudu tvrdio kako je aneks ugovora prema kojem mu je pripalo pravo na 50 posto obeštećenja od njegova transfera u Olmypique Lyon potpisan prije transfera, a tužiteljstvo nakon provedenog grafološkog vještačenja i drugih dokaza drži da ga je potpisao naknadno te da je antidatiran.  

  • +10
Dejan Lovren na suđenju Zdravku Mamiću Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Modrićeva punica, Vesna Juraić, pak, sumnjiči se za davanje lažnog iskaza u svezi antidatiranog aneksa ugovora o profesionalnom igranju Luke Modrića. Ona je bila voditeljica računovodstva u Dinamu, a vodila je i knjigovodstvo Modriću.

Dok je Modrić u istrazi izričito naveo kako s Dinamom nije imao sklopljen nikakv ugovor o podjeli transfera nego da je sporni aneks nastao nakon što je počeo igrati za Tottenham, na samom suđenju je naveo kako je sporni aneks potpisan još 2004. prilikom potpisivanja prvog ugovora o profesionalnom igranju te je isti aneks potpisivan pri svakom produljenju ugovora. Osječki istražitelji zbog toga su ovoga ljeta otvorili istraživanje.

Njegova punica je, pak, u istrazi posvjedočila kako je sporni aneks prvi puta vidjela tek nakon Modrićeva transfera dok je na raspravi na osječkom Županijskom sudu rekla da je od tajništva kluba dobila i ugovor i aneks ugovora vezan za podjelu transfera u travnju 2008., odnosno prije Modrićeva odlaska u Tottenham.