ŽIVI MRTVACI

Dead Rising 2

03.06.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Ponavljanje ponekad može biti jako dosadna stvar, ali u slučaju sjeckanja, trančiranja i klanja zombija, na pameti nam je samo jedna pomisao: Dajte nam još i, molimo, u što većim količinama!

Dead Rising 2 je dugo očekivani nastavak koji je svojom prvom instalacijom na Xbox360 iznenadio svojom kvalitetom i zadovoljavajućom količinom zabave. 'Dvojka' bi nam, dakle, trebala priuštiti još više zabave u tamanjenju polu mrtvih napasti koji su nam toliko prirasli srcu… Ili motornoj pili, ali to su sad detalji.

Premda na naslovu ne rade više ljudi iz Capcoma, već su se posla latili vrijedni dečki i cure iz Blue Castle Gamesa koji će napraviti svoj prvi naslov koji nema nikakve veze s Baseballom. Dobro, jedino je možda palica za bejzbol kojom tamanimo gamad nekakva poveznica, ali nećemo cjepidlačiti. Dead Rising 2 bi trebao pokretati Capcomov engine MT Framework 2.0, tako da će naslov s tehničkog aspekta biti vrlo sličan Resident Evilu 5

Iako najvjerojatnije nećete svjedočiti najboljim vizualima koje ste ikada vidjeli u životu, imat ćete priliku vidjet igrin engine koji će moći iscrtati do 7.000 pojedinaca na ekranu istodobno. To je velika razliku u odnosu na original koji je renderirao oko 800 istih, što će nam svakako pojačati jezoviti dojam i stvoriti svojevrsnu zombij apokalipsu. Shodno tome, kako bi tolika količina zombija uopće stala na neko područje, okruženje će biti znatno veće nego u prethodniku. Kada smo kod okolina, treba reći da se Dead Rising 2 odvija u fiktivnom gradiću imena Fortune City koji je u stvarnosti vrlo sličan kockarskom raju poznatijem kao Las Vegas

Igrina radnja se zbiva nekoliko godina nakon događaja iz prvog dijela, kada je virus koji je prethodno poharao grad Santa Cabezu sada proširio na kompletne Sjedinjene Države. Igrat će te u ulozi novog lika, bivšeg vozača motorcrossa Chucka Greena kojemu je zadaća naizgled vrlo jednostavna: mora pobiti sve što je mrtvo! Dobro, možda nije baš toliko jednostavno jer ćete ipak u pauzama između masakriranja zombija morati ispunjavati kojekakve druge sitnice.

Kako biste se mogli uspješno boriti protiv zlih hordi koje polude kada namirišu živo biće, trebat će vam prilično veliki asortiman naoružanja. Pod tim ne mislimo samo na klasične vrste oružja kao što su pištolji, strojnice ili sačmarice, već će se tu naći objekti poput palica, gitara, blagajni i ne biste vjerovali motora. Ne, nećete motor bacati na povampirene zombije, već ćete ih istim nemilice gaziti. U slučaju da vam se takav način rješavanja problema ne svidi onoliko koliko ste se nadali, pri ruci će vam uvijek biti vaša prijateljica motorna pila. Misije u igri će biti poprilično raznolike, što je bilo jedna od zamjerki kada govorimo o prethodniku.

Za kraj spomenimo i multiplayer komponentu koja je također našla svoje mjesto u Dead Risingu 2. Za online multiplayer još nisu otkrivene pojedinosti, tako da vam ne možemo puno reći o tome, ali se nadamo da će u igru biti uvršten nama uvijek omiljeni offline co-op mode jer bi ovakav tip igre bio idealan za prolaziti s prijateljem pored sebe. Naša velika očekivanja moći ćemo provjeriti početkom rujna, kada bi se igra trebala pojaviti za konzole i osobno računalo.

 

Gameplay iz PC inačice igre