UŽAS U ČAVOGLAVAMA

Dario Kordić počasni gost Thompsonove terevenke

18.07.2014 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon što je dobio skandaloznu podršku katoličkih biskupa i vatrenih zagovornika krajnje desnih opcija u Hrvatskoj osuđeniku za ratne zločine Dariju Kordiću posebna će 'čast' biti ukazana i na ovogodišnjem okupljanju u Čavoglavama, mitskom selu Marka Perkovića Thompsona

Na svojoj službenoj stranici na Facebooku Marko Perković Thompson izvjesio je zastrašujući plakat na kojem poziva na ovogodišnju proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

'Zadovoljstvo nam je izvijestiti Vas da će nam se na proslavi 5. kolovoza u Čavoglavama pridružiti i zajedno s nama proslaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti naš prijatelj i heroj Dario Kordić', piše Thompson.

Podsjetimo, bivšeg predsjednika HR Herceg-Bosne Darija Kordića Haški sud je osudio na 25-godišnju kaznu zatvora zbog ratnih zločina nad bošnjačkim civilima u Lašvanskoj dolini.

Zbog odgovornosti koju je imao u vrijeme pokolja u Ahmićima i bošnjačko-hrvatskog sukoba u središnjoj Bosni Kordić je 2001. nepravomoćno osuđen na 25 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti, kršenja ratnog prava i običaja te teških povreda Ženevskih konvencija počinjenih protiv bošnjačkih civila u Lašvanskoj dolini 1993.

Odležao je jer je izdavao zapovijedi zbog kojih je 16. travnja 1993. u Ahmićima pobijeno 116 Bošnjaka, među njima i 32 žene te jedanaestero djece mlađe od 18 godina