Dalija Orešković:

'Današnji HDZ je isti onaj iz vremena Ive Sanadera. Stranka je dokazano korumpirana, a jedino je ispravno da se raspišu prijevremeni izbori'

14.10.2021 u 11:09

Bionic
Reading

Pravomoćnu presudu HDZ-u i njegovu bivšem čelniku i hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u četvrtak ujutro u Saboru komentirala je zastupnica Centra Dalija Orešković

'Ovaj današnji HDZ je isti onaj HDZ iz vremena Ive Sanadera. Današnji HDZ je kudikamo još gori', izjavila je Orešković nakon što je Vrhovni sud u srijedu objavio pravomoćnu presudu HDZ-u i Ivi Sanaderu, a prenosi N1.

'Politička stranka koja drži vlast je korumpirana, dokazano i pravomoćno, to takvoj političkoj stranci oduzima legitimitet. Jedina ispravna odluka je da se raspišu prijevremeni parlamentarni izbori. Svako daljnje dopuštanje HDZ-u da nakon pravomoćne presude odlučuje o našim sudbinama daje im pravo da od naše sadašnjosti i budućnosti ukradu za još jednu rundu', rekla je Orešković i dodala kako je neodrživo da stranka koja je pravomoćno osuđena za korupciju odlučuje o našim sudbinama.

Dalija Orešković o presudi HDZ-u za Fimi mediju Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'To se ne bi moglo dogoditi u pristojnoj demokratskoj državi', rekla je. Novinare je zanimalo i njeno mišljenje o tome hoće li se netko iz HDZ-a ispričati.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Za što? Ta pravomoćna presuda dala je samo pravni epilog za ono što hrvatska javnost već odavno zna. Sve one mantre kojima je Jandroković poklapao nas zastupnike sada padaju u vodu. Sve one mantre kada Andrej Plenković govori da neće dopustiti da mu netko lijepi koruptivne etikete - potrebne su samo dvije riječi: pravomoćna presuda', zaključila je Orešković.