nesreća bivšeg ministra

Danas na analizu stižu uzorci Banožićeve krvi i urina

13.11.2023 u 08:45

Bionic
Reading

Policija je u nedjelju objavila kako je protiv Marija Banožića podigla kaznenu prijavu za nesreću iz nehaja zbog sudara u kojem je poginuo Goran Šarić. Banožićevo zdravstveno stanje i dalje je ozbiljno, a oporavlja se u osječkoj bolnici.

Banožiću su, piše 24 sata, uzeti uzorci krvi i urina kako bi se utvrdilo je li tijekom nesreće bio pod utjecajem alkohola, a uzorci će danas biti poslani na analizu.

'Izdali smo nalog za analizu krvi i urina kako bi se utvrdilo je li u organizmu 44-godišnjaka koji je uzrokovao prometnu nesreću bilo prisutnosti alkohola, droga i drugih psihotropnih stvari, a izuzeti uzorci bit će u ponedjeljak ujutro poslani u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. To nam je u ovom trenutku prioritet za utvrđivanje, pa ćemo zamoliti stručnjake iz Centra da to obave po hitnom postupku', rekla je ovog vikenda Biljana Luburić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru, koja je upravljala očevidom prometne nesreće.

Prema Kaznenom zakonu, sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči smrt jedne ili više osoba, kaznit će se kaznom zatvora od tri do 15 godina. U slučaju da se radi o nehaju, kazna je od jedne do osam godina.

  • +6
Očevid na mjestu prometne nesreće u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić Izvor: Pixsell / Autor: Vinkulja/PIXSELL

U međuvremenu, premijer Andrej Plenković ovlastio je državnog tajnika u MORH-u Zdravka Jakopa da obavlja poslove ministra, ali i istovremeno krenuo u potragu za novim ministrom obrane. Već danas započinje konzultacije oko nove osobe.