pandemija

Dan Međimurske županije posvećen 'borcima' protiv korone

30.04.2020 u 15:09

Bionic
Reading

Župan Matija Posavec posvetio je ovogodišnji Dan Međimurske županije svima koji su se nesebično stavili u interes javne službe i neumorno rade da bi sačuvali naše živote, istaknuvši da je povoljna epidemiološka situacija u Međimurju rezultat zajedničkih napora služba i građana

Dan Međimurske županije obilježava se kao spomendan na 30. travnja 1671. kada su u Bečkom Novom Mestu pogubljeni Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan.

Ovogodišnja svečanost održava se pak u uvjetima koje je nametnula zaraza Covidom-19 te je tako uvodno u online obraćanju župan Posavec istaknuo kako 'nikada u ovih 27 godina postojanja Međimurske županije nismo na ovakav način obilježavali Dan županije'.

Zahvalio je svim djelatnicima zdravstvenih ustanova, policijske uprave, članovima vatrogasnih postrojbi, članovima Stožera civilne zaštite te svima onima koji su se, rekao je, 'nesebično stavili u interes javne službe i neumorno rade kako bi sačuvali naše živote'.

'U zadnja dva mjeseca prisjećamo se važnosti onoga najvrjednijega što imamo, a to su ljudska snaga, solidarnost, zajedništvo i briga za druge što u Međimurju nikad nije nedostajalo', istaknuo je Posavec..

Župan je ocijenio kako 'smo u proteklih nekoliko godina uspjeli stvoriti Međimurje kao snažnu regiju koja je gospodarski, turistički i kulturno uspješna sredina zahvaljujući upravo marljivosti, upornosti i odlučnosti koju mi Međimurci dijelimo s našim velikanima'. Posavec je siguran kako su upravo to odlike koje su u današnje vrijeme potrebnije no ikad.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak istaknuo je kako će u ovim izazovnim danima suradnja i solidarnost te oslanjanje na vlastite snage biti presudni u brzom i učinkovitom rješavanju problema.

Najavio je i rebalans proračuna Međimurske županije kojim će se ostvariti niz ušteda te donošenje mjera pomoći lokalnom gospodarstvu uslijed krize uzrokovane koronavirusom.