PODVLAČE CRTU

Dan D u HTZ-u, hoće li Ivičić odstupiti?

20.02.2017 u 08:36

Bionic
Reading

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Ratomir Ivičić danas će podnijeti izvještaj o radu HTZ-a u 2016. članovima Turističkog vijeća, o čemu ovisi hoće li dobiti još godinu mandata

Na dnevnom redu 12. sjednice Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice (HTZ) osim informacije o tijeku sezone i stanju na tržištima bit će i izvješća o ostvarenju programa rada, financijskom poslovanju i naplati boravišne pristojbe za 2016. godinu.

Uz članove Turističkog vijeća, sjednici će prisustvovati ministar turizma Gari Cappelli.  Prema pisanju Večernjega lista, malo se tko spreman kladiti da će Ivičić dobiti još godinu mandata, s tim da je moguć i gospodski razlaz: da Ivičićev izvještaj bude prihvaćen, a da on sam odstupi.

Tako bi se smanjila mogućnost da se repriziraju drame kakve su obilježile odlazak Meri Matešić, odnosno mučna atmosfera u kojoj je maknut i dugovječni Niko Bulić

Ivičić je dvije i pol godine na čelu HTZ-a, gdje je ušao s mjesta zamjenika ministra turizma Darka Lorencina. Vodio je NP Brijuni, a nakon toga i nikad zaživjeli projekt Brijuni Rivijera.  

Od ministra Garija Capellija, piše Večernji, dosad se nije mogla čuti loša riječ o šefu HTZ-a, a još je šutljiviji o tomu koga bi eventualno volio vidjeti na njegovu mjestu.