telefonska sjednica vlade

Damir Krstičević vraća se u Banske dvore, imenovan posebnim Plenkovićevim savjetnikom

04.08.2020 u 16:39

Bionic
Reading

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela niz kadrovskih odluka, a imenovani su i novi posebni savetnici premijera

Predsjednik Vlade Andrej Plenković imenovao je Damira Krstičevića posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za poslove obrane te Matu Granića posebnim savjetnikom predsjednika Vlade za vanjsku politiku, stoji u priopćenju Banskih dvora.

Tako se Krstičević nakon odlaska s mjesta ministra obrane i nakon što nije bio na HDz-ovoj listi na izborima, ipak vraća u Vladu.

Vlada je priopćila i kako je Željka Josić imenovana državnom tajnicom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Radi se o sisačkoj liječnici, koja je bila saborska zastupnica HDZ-a u prošlom sazivu.

Podsjetimo, imenovanjem nove Vlade više ne postoji Ministarstvo demografije i obitelji, već je dio vezan uz socijalnu politiku pripojen Ministarstvu rada, dok je za demografiju i mlade osnovan Središnji ured.

Državnom službeniku Daliboru Šemperu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika Ureda potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske, do provedbe javnog natječaja za imenovanje predstojnika Ureda, a najduže do šest mjeseci.

Državnom službeniku Danijelu Škugoru dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva pravosuđa i uprave, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Uz to Vlada je na telefonskoj sjednici imenovala i članove svojih Koordinacija koje su uglavnom sastaju uoči užeg kabineta Vlade.

Tako će Koordinacijom za unutarnju i vanjsku politiku predsjedati Davor Božinović, a članovi su još ministri Zdravko Marić, Gordan Grlić Radman, Ivan Malenica, Mario Banožić, Nataša Tramišak, Josip Aladrović, Tomislav Ćorić, Oleg Butković i Marija Vučković.

Na čelu Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti i hrvatske branitelje bit će Tomo Medved, a članovi su ministri Davor Božinović, Zdravko Marić, Mario Banožić, Ivan Malenica i Gordan Grlić Radman.

Predsjednik Koordinacija za gospodarstvo je Zdravko Marić, a članovi su ministri Tomislav Ćorić, Darko Horvat, Josip Aladrović, Marija Vučković, Oleg Butković, Nina Obuljen Koržinek, Nataša Tramišak, Nikolina Brnjac, Ivan Malenica i Gordan Grlić Radman.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević na čelu je Koordinacije za društvene djelatnosti i ljudska prava, a članovi su Zdravko Marić, Vili Beroš, Radovan Fuchs, Nina Obuljen Koržinek, Josip Aladrović, Nikolina Brnjac, Ivan Malenica i Gordan Grlić Radman.

Na čelu Kardovske komisije je premijer Andrej plenković, a članovi su sva četiri potpredsjednika Vlade - Tomo Medved, Davor Božinović, Zdravko Marić i Boris Milošević.

Na čelu Administrativne komisije je Nina Obuljen Koržinek, a članovi su Josip Aladrović i Ivan Malenica.