STIGAO DOPIS

Dalija Orešković (možda) zna što je predsjednica radila u SAD-u

13.01.2017 u 14:42

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dostavila je dopis o okolnostima svog boravka u SAD-u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa

Što u dopisu piše, u Povjerenstvu nisu željeli otkriti kako ne bi narušili postupak provjere slučaja. Također nisu željeli otkriti koju su sve dokumentaciju od predsjednice zatražili. Javnost bi sa svime trebala biti upoznata kada se održi javna sjednica.

Podsjetimo, predsjednica je otputovala u SAD uz prvotnu najavu da će ondje boraviti pet dana, ali javnost nije bila upoznata koji je povod njezina puta odnosno radi li se o privatnom ili službenom putovanju.

Danima su novinari bezuspješno pokušavali doznati detalje od troškova do toga što zapravo ondje radi. Tek nakon nekoliko dana oglasila se objašnjavajući kako je u SAD-u bila u službenom posjetu sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom.

U međuvremenu je zaradila tri prijave kod Povjerenstva za sukob interesa, a iako je prvotno planirala ostati pet dana, put se odužio na sedam pa je neposredno prije povratka njezin Ured antidatirao na stranicama vrijeme povratka što je izazvalo dodatan skandal u javnosti.