AFERA KONZULTANTICA

Dalija Orešković će u srijedu presuditi Karamarku

10.06.2016 u 14:22

Bionic
Reading

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donijet će u srijedu u podne donijeti odluku u postupku protiv Tomislava Karamarka, prvog potpredsjednika Vlade, vezanog za tzv. aferu Konzultantica

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je 18. svibnja postupak zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

S početkom afere Konzultantica došlo je i početka krize u Vladi jer su zastupnici Mosta, partneri u Vladi s HDZ-om, zatražili da Karamarko zbog političke odgovornosti odstupi s funkcije potpredsjednika Vlade.

Oporba je u međuvremenu pokrenula pitanje povjerenja Karamarku potpisom 39 oporbenih zastupnika koji su predani Saboru 18. svibnja, pa se u skladu s poslovničkim rokom od mjesec dana glasovanje o povjerenju treba održati do 18. lipnja.

Osim spomenutog Povjerenstvo će odlučivati hoće li protiv Karamarka pokrenuti novi postupak.

Karamarka je 2. lipnja Povjerenstvu prijavilo Partnerstvo za društveni razvoj smatrajući da je moguće da je neistinito prikazao stvarnu vlasničku strukturu trgovačkog društva Soboli s obzirom na nove dokumente do kojih su došli.