stranački sabor

[FOTO] Dalibor Paus izabran za novog šefa IDS-a, bio je jedini kandidat

11.09.2021 u 15:40

Bionic
Reading

Dalibor Paus novi je predsjednik IDS-a koji je sa 208 od 212 glasova izabran na Saboru IDS-a danas u Poreču. Novi potpredsjednici su Valter Glavičić, Marko Paliaga, Loris Peršurić, Elena Puh Belci i Arijana Brajko Gall.

U novi saziv predsjedništva IDS-a izabrani su i Alen Golja, Igor Merlić, Anteo Milos, Emil Nimčević, Azeglio Picco, Isidora Rajković, Marko Ravnič, Srđan Srdoč te automatizmom po funkciji istarski župan Boris Miletić te predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar.

Također, na Saboru IDS-a izabran je i novi saziv Garantnog odbora IDS-a u koji su izabrani Samanta Barić, Ivan Beletić-Tatić, Jelena Bojić, Valter Fornazar, Marin Starčić, Aldo Šavko, Robi Zgrablić i Karl Žužić, piše Jutarnji list.

  • +7
Dalibor Paus izabran za novog šefa IDS-a Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL

Održavanjem Sabora IDS-a završio je proces unutarstranačkih izbora IDS-a. Naime, Saboru IDS-a prethodili su izbori na razini podružnica, na kojima su se birala nova vodstva općinskih i gradskih podružnica te Zajednica podružnica.

"Sveobuhvatnom nadogradnjom naših politika, novim idejama i ljudima te novim pristupom gradit ćemo snažnu platformu koja će u godinama pred nama biti sinonim za izvrsnost. To ćemo postići tako što ćemo zadržati ono dobro iz ranijih faza, ali ćemo vrlo odlučno ući u proces restrukturiranja i uvesti novi načina upravljanja", kazao je novi predsjednik IDS-a. Cilj je da Istra bude još jača i razvijenija regija te da stranku na tom putu vode vrlo jasni kriteriji transparentnog upravljanja i izvrsnosti..

Novo vodstvo koncentrirat će se u većoj mjeri na unutarstranačku komunikaciju, na teren i rad s ljudima. "Ta komunikacija mora biti intenzivna i kontinuirana tijekom cijelog mandata. Sve etablirane stranke rade istu grešku i otuđuju se od ljudi. Tu moramo napraviti veliki iskorak. IDS je stranka istarskog čovjeka i mora se vratiti čovjeku, poručio je Paus.

Rekao je kako su rezultati posljednjih lokalnih izbora dokazali kako se stranka mora promijeniti jer birači traže promjene. "Sigurno ćemo ići u izmjene stranačkog Statuta, osvježiti naše programske deklaracije. IDS je i dalje brand i to jak brand koji nedvojbeno drži poziciju najjače istarske stranke, najavio je i dodao kako je došlo vrijeme da stranka zakorači u novu razvojnu fazu, da se transformira i da vrati pozicije koje su izgubljene na prošlim izborima. Ukratko, vrijeme za jedan novi IDS" - poručio je Paus.

Počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je kako 34 sabora stranke pokazuju demokratičnost u povijesti IDS-a.

"Nema ni jedne stranke u Hrvatskoj koja je održala 34 sabora. Ovaj današnji bio je odličan te je pokazao jedinstvo i snagu stranke. Uvjeren sam da će novi predsjednik Paus biti odličan predsjednik i da će na početku imati i nemirnu situaciju u smislu svega onoga što se danas događa na hrvatskoj političkoj sceni. Tu će imati veliku obvezu da pozicionira i djelomično repozicionira IDS", poručio je Jakovčić.