PAUL VANDOREN

Đakićeve izjave nisu dobrodošle u EU

08.10.2011 u 16:23

Bionic
Reading

Voditelj Delegacije Europske unije u Hrvatskoj Paul Vandoren ocijenio je danas u Dubrovniku kako izjave saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića o imenima oporbenih političara ne pomažu napretku društva i nisu dobrodošle u Europskoj uniji

Na pitanje novinara koji prate zasjedanje parlamentarne skupštine organizacije za europsku sigurnost i suradnju da prokomentira Đakićeve izjave Vandoren je odgovorio kako 'misli da je važno da se izbjegavaju nacionalističke izjave'.

'Bilo da je to u izbornoj kampanji ili ne - takve izjave ne pomažu napretku društva i nisu dobrodošle u Europskoj uniji', naglasio je Vandoren.

Đakić je nedavno izjavio kako je, sudeći po imenima kandidata oporbene Kukuriku koalicije za članove nove vlade, 'mislio da se sastavlja srpska, a ne hrvatska vlada'.

Na pitanje hoće li Europska komisija to komentirati u svome izvješću o napretku Hrvatske voditelj Delegacije EU-a kazao je kako on nije autor izvješća i o tome ne može nagađati.

Veleposlanika Vandorena novinari su pitali i za komentar prijedloga zakona o ništetnosti odluka bivše države, pri čemu je rekao kako je Europska komisija u kontaktu s vladajućima izrazila zabrinutost, ostavila niz pitanja te se nada skorim odgovorima koji bi trebali ponuditi bolje razumijevanje sadržaja toga zakona.

'Nadamo se da će Hrvatska nastaviti suradnju sa susjedima, prije svega sa Srbijom', rekao je Vandoren, izrazivši dojam da ta suradnja razmjerno dobro funkcionira iako nije bila savršena.