MINISTAR OPET LUDUJE

Dačić opet zaziva rat na Kosovu

23.11.2011 u 12:39

Bionic
Reading

'Srbija ne smije reći da neće ratovati za Kosovo', rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić. On je rekao da bi takva rečenica bila pogrešna poruka kosovskom premijeru Hashimu Thaciju

Dačić je u emisiji 'Hoću da znam' B92 rekao da se ne smije to govoriti zbog toga što je potrebna 'ravnoteža straha' zbog sigurnosti u regiji. Dalje je naveo da se ne može reći da je 'Kosovo izgubljeno' zbog toga što je ono važan dio Srbije 'koja je vječna.

'U povijesti smo nekoliko puta gubili i vraćali Kosovo', rekao je Dačić. Zamjenik predsjednika Vlade Srbije je rekao da je potrebno reći da su fizički napadi na Srbe na Kosovu 'isto što i napadi na Beograd'. 'Ako Turska može reći da su napadi na Sarajevo napadi na Istambul, zbog čega mi ne možemo reći da je napad na Mitrovicu napad na Beograd?' rekao je Dačić.

On je dodao da se također ne smije reći da 'Srbija ne može bez Europske unije', zbog toga što Srbija može bez EU-a, ali želi se uključiti u tu integraciju. Dačić je rekao da pitanje Kosova nije nikada bilo uvjet za eurointegracije 'kao što se sada navodi'.

'Ni u jednom od europskih dokumenata koje sam ja vidio nije bilo govora o Kosovu. Mi smo kao ministarstva u vladi dobivali dokumente sa zadacima koje je trebalo ispuniti i sva ministarstva svu se prilagodila. Mi smo sve uvjete iz dokumenata ispunili', rekao je Dačić.