MILANOVIĆ O SINDIKATIMA

'Da, vodimo socijalni dijalog preko medija!'

25.07.2013 u 11:07

Bionic
Reading

U uvodnim riječima na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović imao je potrebu uzvratiti nekim čelnicima sindikata koji su optužili Vladu rekavši da vode socijalni dijalog preko medija. Rekao im je, jednostavno, da je to istina...

'Čuo sam da neki kažu da vodimo socijalni dijalog preko medija, i da - u pravu su. Jedan dio vodimo preko medija. Nekad se to radilo iza zavjese i u tami sobe, i toga više neće biti, to su te neke promjene... Ako je to kritika, ja ju prihvaćam i ponosan sam na nju', rekao je premijer Zoran Milanović u uvodnim riječima na sjednici Vlade, nekoliko sati prije konstituirajuće sjednice Gospodarskog socijalnog vijeća.

Sada vodimo dijalog i za stolom, ali i preko medija, da javnost zna o čemu razgovaramo, jer to je i njihov, odnosno naš zajednički novac. Neke stvari su se promijenile i nema više premijera koji nakon nekoliko mjeseci mučnih pregovora dolazi i riješi stvari za pet minuta te time ponižava i svoje ministre', rekao je Milanović, očito se prisjećajući vremena kada je Ivo Sanader vodio Vladu i 'u zadnji trenutak' spašavao dugotrajne pregovore sa sindikatima tako da bi im na kraju uglavnom udovoljio i pronašao novac za njihove zahtjeve.