BUBALO PORUČIO ĐAPIĆU

'Da nismo preuzeli Osijek, bili bismo kao Slavonski Brod'

20.10.2009 u 21:39

Bionic
Reading

'Da nismo prije četiri mjeseca preuzeli grad, Osijek bi danas bio na bubnju kao Slavonski Brod', rekao je gradonačelnik Krešimir Bubalo svome prethodniku Anti Đapiću na današnjem Gradskom vijeću prigodom rasprave o državnoj reviziji proračuna za 2008. godinu

Bubalo mu je zamjerio i na zapošljavanju 'stotina ljudi u gradskim tvrtkama, od kojih dobar dio nije imao ni radna mjesta i samo je uzimao plaću, zbog čega su gradska poduzeća danas na koljenima'. Zatečeni dugovi gradskog proračuna u trenutku preuzimanja grada bili su, kaže Bubalo, 'stotinjak milijuna eura'.

Najveće gradske tvrtke bilježe i najveće gubitke. Tako direktor Vodovoda Ljubomir Novoselić tvrdi da je ta tvrtka u minusu 20 milijuna kuna, dok direktor Unikoma Tomislav Glavaš navodi 17 milijuna dubioza gradske komunalne tvrtke.

Proračun grada na kraju godine iskazat će gubitak između šezdeset i stotinu milijuna kuna, procjenjuje gradonačelnik, koji je zbog zaključenih ugovora koji nisu bili predviđeni proračunom morao smanjiti rebalans sa 60 na 30 milijuna kuna.

'U sustavu Grada i gradskih tvrtki dosad smo smanjili broj zaposlenih za 74, a do kraja godine još će 70-ak zaposlenih morati otići', zaključio je gradonačelnik Bubalo.