AFERA DNEVNICE

Cvitan stigao u Sabor, Odbor za pravosuđe zasjeda iza zatvorenih vrata

08.03.2017 u 13:47

  • +2

Sjednica Odbora za pravosuđe zbog zajedničke konferencije Plenkovića i Cvitana

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Bionic
Reading

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan stigao je u Sabor kako bi odgovarao na pitanja na saborskom Odboru za pravosuđe, čija je tema 'neovisnost i potencijalni utjecaj na rad DORH-a'

Cvitan pri ulasku u dvoranu u kojoj se održava sjednica nije davao izjave, no očekuje se da će se nakon sjednice oglasiti predsjednik Odbora za pravosuđe Arsen Bauk.

Podsjetimo, zbog zajedničke konferencije za novinare s glavnim državnim odvjetnikom Dinkom Cvitanom vezano za aferu 'dnevnice' SDP je optužio premijera Andreja Plenkovića za kršenje Ustava.

Jučer je Bauk, kao predsjednik odbora, sazvao i press konferenciju sa Cvitanom, no glavni državni odvjetnik se ispričao. Najavio je ipak da će doći na današnju zatvorenu sjednicu Odbora za pravosuđe.

Očekivanja od sjednice jučer je dao i HDZ-ov Branko Bačić. 'HDZ i premijer Plenković su itekako zainteresirani da se utvrde sve okolnosti oko afere dnevnice. Nemamo razloga  priječiti raspravu o toj aferi. Ono što je možda dvojbeno je koliko glavni državni odvjetnik može davati informacije o predmetu za koji se vodi istraga. Možemo jedino načelno govoriti u ustavnim kategorijama', kazao je Bačić novinarima u Saboru.