JAVNOST ĆE SVE SAZNATI

Cvitan: I dalje traju izvidi o kupovini mandata i curenju podataka

09.12.2015 u 13:01

Bionic
Reading

Izvidi o kupovini saborskih mandata, kao i curenje podataka o ratnom putu saborskog zastupnika Mirka Raškovića u medije, i dalje traju, a prema riječima Dinka Cvitana, glavnog državnog odvjetnika, kad budu završeni, javnost će biti izviještena o svemu

Upitan smatra li da saborski zastupnici mogu biti ljudi koji su osuđeni za kaznena djela, kazao je da mu je to teško komentirati jer je to pitanje etike, ali i podsjetio da svaki službenik kojeg se zapošljava u državnu službu mora donijeti potvrdu o nekažnjavanju.

'Ako je to uvjet za prijem u državnu službu, onda neka politika odluči treba li vrijediti i za saborske zastupnike', komentirao je Cvitan.

Na dodatno pitanje kako postupa po nalozima Državne revizije, kazao je da njima ne treba govoriti što trebaju raditi, dodavši da DORH pročita sve nalaze i, ukoliko vidi određene nepravilnosti, kreće u postupak.

'Ono o čemu trebamo razgovarati i što je prijepor svih ovih godina jest treba li Državna revizija podnositi kaznene prijave ili ne, a na to je obvezuje Zakon o kaznenom postupku', zaključio je Cvitan.