ČUVAJTE SE BURE

Crveno upozorenje podno Velebita, pogledajte gdje se još sprema opasno vrijeme

16.10.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak i utorak najavljuje opasno vrijeme na Kvarneru i u Dalmaciji, a izuzetno opasno u Velebitskom kanalu

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano, a na Jadranu i područjima uz njega sa zapada postupni porast naoblake. U unutrašnjosti će ujutro biti mjestimice magla.

Vjetar na kopnu većinom slab, u gorju do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jaka bura s olujnim udarima, a od sredine dana u postupnom slabljenju.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 10 do 15, na Jadranu između 17 i 22 °C.

  • +19
Maglovito jutro diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Za utorak prognozira se djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Najviše sunčana vremena očekuje se na zapadu i sjeverozapadu zemlje dok će najoblačnije biti u Dalmaciji, uz mogućnost za malo kiše na krajnjem jugu. U kopnenim predjelima ujutro lokalno magla, a po kotlinama je moguć i slab mraz.

Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu slaba i umjerena bura, a na južnom dijelu i jugo. Najniža jutarnja temperatura bit će od 1 do 6, na Jadranu uglavnom između 10 i 15, a najviša dnevna od 11 do 16 na kopnu te između 17 i 22 °C duž obale.