neshvatljiv potez

Crveni križ u Topuskom naplaćivao preuzimanje pomoći 12 kuna, Hrvatski Crveni križ zatražio ostavku ravnatelja, a on to odbio

25.02.2021 u 13:51

Bionic
Reading

Građani koji su u Topuskom u Crveni križ došli po humanitarnu pomoć, morali su platiti 12 kuna. O svemu su se oglasili priopćenjem iz Hrvatskog crvenog križa (HCK)

'Hrvatski Crveni križ u potpunosti se ograđuje i osuđuje neshvatljiva postupanja ravnatelja Općinskog društva Crvenog križa Topusko (ODCK Topusko) Željka Rukavine.

O postupanjima ODCK Topusko Hrvatski Crveni križ saznao je od medija te odmah potom tražio očitovanje nadležnog ravnatelja. S obzirom da očitovanje nije opravdalo navedena postupanja, predsjednik dr. Josip Jelić i izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt tražili su trenutnu ostavku ravnatelja Općinskog društva Crvenog križa Topusko Željka Rukavine, a koju je isti odbio.

S obzirom na zasebno pravno ustrojstvo svakog pojedinog društva Crvenog križa, Nacionalno društvo Hrvatskog Crvenog križa nema ovlasti disciplinski direktno postupati prema ravnatelju. 

Međutim, u okviru mogućnosti svoga djelovanja, Nacionalno društvo uputilo je predsjedniku ODCK Topusko zahtjev za hitnim sazivanjem sjednice Općinskog društva Crvenog križa Topusko i opozivom ravnatelja od strane Odbora.

Snažno naglašavamo da Hrvatski Crveni križ bez ikakve naknade pruža pomoć svima kojima je potrebna, a za što apsolutno nije preduvjet članstvo u Crvenom križu', navodi HCK.