DAN NA BURZI

Crobex nastavlja plovidbu u crvenom

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

U četvrtak je nastavljen negativan sentiment na domaćem tržištu kapitala, gdje su CROBEX i CROBEX10 izgubili oko 0,5 posto na vrijednosti, što je njihov osmi uzastopni dan pada. Likvidnost se zadržala na nešto višoj razini te je protrgovano oko 11,6 milijuna kuna, od čega 2 milijuna kuna u blok transakciji dionicom HT-a

Od sektora najviše je stradao prehrambeni sektor čiji je indeks pao 1,2 posto, predvođen Podravkom s 2,9 posto minusa. Najlikvidnije izdanje u redovnom trgovanju je bila povlaštena dionica Adrisa s prometom od 2,2 milijun kuna, uz pad cijene od 0,7 posto.

Oko 1,3 milijuna kuna prometa su prikupile i dionice Valamar Riviere i Atlantic Grupe, koje su pritom oslabile 0,5 posto i 0,6 posto. Među milijunaše se ugurala još samo dionica Đuro Đaković Grupe, koja je pri tome ojačala blagih 0,1 posto.

Gubitnik dana je dionica Slatinske banke s padom cijene od 8 posto, a slabe izvedbe su imale i dionice Jadroplova, Janafa i Podravke koje su izgubile redom  6,1 posto, 3,6 posto i 2,9 posto. Na strani dobitnika vrijedi izdvojiti dionicu Uljanik plovidbe koja je porasla 7,8 posto, a slijede ju dionice Viktora Lenca i Instituta IGH koje su ojačale 5,9 posto i 4,5 posto.

Dobitnik dana  Uljanik plovidba   +7,79%  166,00

Gubitnik dana  Slatinska banka   -7,99%  39,96

Crobex    -0,49%   1.833,82

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!