MASOVNA BOLOVANJA

Croatia Airlines i sutra otkazuje letove

01.05.2013 u 20:28

Bionic
Reading

Zbog iznenadnoga masovnog odlaska na bolovanje kabinskog osoblja Croatia Airlinesa, kompanija se i dalje suočava s neočekivanim poremećajima u današnjem redu letenja pa je do večeras otkazala 12 međunarodnih i tri domaća leta, a najavljuje otkazivanje jutarnjih letova i u četvrtak na linijama Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb

Uz ispriku, Croatia Airlines putnicima preporučuje da se za sutrašnje letove obrate njihovom Kontakt centru.

"Croatia Airlines ispričava se svim putnicima koji osjećaju posljedice neočekivanih i nenajavljenih poremećaja u prometu na koje kompanija nije mogla utjecati", navodi u priopćenju Croatia Airlines i dodaje da je riječ o oko 500 putnika.

Nakon što su jutros otkazani redoviti međunarodni letovi Zagreb – Muenchen – Zagreb, Zagreb – Bruxelles – Zagreb i Zagreb – Amsterdam – Zagreb, manjak raspoloživoga kabinskog osoblja uzrokovao je i otkazivanje poslijepodnevnih letova: Split – Muenchen – Split i Split – Pariz te večernjih letova Zagreb – Zuerich– Zagreb i Zagreb – Sarajevo. U domaćem redovitom prometu danas su otkazani letovi Zagreb – Pula – Zagreb i Zadar – Zagreb.

Zasad je sigurno da kompanija neće moći obaviti ni sutrašnje jutarnje letove Sarajevo – Zagreb te Pula – Zadar – Zagreb, a tijekom sutrašnjeg dana mogu se očekivati i daljnji poremećaji zbog manjka raspoloživoga kabinskog osoblja. Zbog toga se svim putnicima, koji su kupili karte za sutrašnje letove Croatia Airlinesa i dalje preporuča da se za detaljnije informacije oko izmjena u redu letenja i planiranom putovanju obrate Kontakt centru Croatia Airlinesa na brojeve telefona 062 – 500 505 i 6676 555.

Sve aktualne izmjene u planiranom prometu objavljuju se i na službenim internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr, poručuju iz te tvrtke.

Podsjećaju da je do neočekivanih poremećaja u prometu došlo je zbog toga što je u posljednja dva dana čak 40 stjuardesa i stjuarda, odnosno 25 posto operativno sposobnoga kabinskog osoblja Croatia Airlinesa, prijavilo odlazak na bolovanje.