petina državnog proračuna

Crnogorski iseljenici šalju obiteljima 500 milijuna eura godišnje

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2019 13:52
  • Objavljeno 26.07.2019 u 13:52
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je u petak da iseljenici šalju obiteljima u Crnoj Gori više 500 milijuna eura, petinu ukupnog državnog proračuna koji u 2019. iznosi oko 2,4 milijarde eura

Marković je na konstitutivnoj sjednici drugog saziva Savjeta za saradnju sa dijasporomistaknuo kako bi volio da uspješni Crnogorci u dijaspori i investiraju novac u domovinu.

'Naša vizija suradnje matice i dijaspore nadilazi slanje novca obiteljima, ne sporeći važnost toga s obzirom da tako u Crnu Goru godišnje stigne više od pola milijarde eura. Zaista bih bio sretan ako bi među investitorima....u idućem periodu bilo više naših uspješnih ljudi', priopćio je Marković.

Crnogorski premijer je istaknuo da je Crna Gora danas veliko gradilište. 'Ja vjerujem u takvu Crnu Goru, Crnu Goru iz koje će se manje odlaziti, a više joj se vraćati', rekao je Marković.

Vlada u Podgorici je 2016. osnovala Savjet za saradnju sa dijasporom kao savjetodavno tijelo koje sudjeluje u osmišljavanju politike za suradnju sa iseljenicima.

To tijelo ima 94 člana i čine ga predstavnici dijaspore, državnih i lokalnih vlasti te istaknute javne ličnosti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!