BORAC PROTIV MILOŠEVIĆA

Crna ruka prijeti smrću Vuku Draškoviću

18.11.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Predsjednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da je dobio pismo u kojem mu prijete smrću, javljaju srbijanski mediji

'Pismo s prijetnjom smrću pisano je u Beogradu, u istim onim štabovima u kojim su mi smrtne presude, prije i poslije zločina na Ibarskoj magistrali, također izricale neke crne ruke, ose i pauci...', rekao je Drašković za Blic na pitanje tko stoji iza organizacije Crna ruka koja mu je prije dva dana poslala prijeteće pismo. 'Isti je to scenarij i nimalo se slučajno ne poklapa s trenutkom kad mi javno prijete i neki ministri i kad traže da budem ušutkan', kazao je on.

Drašković tvrdi da mu je i prije petnaestak dana elektroničkom poštom iz Beograda stiglo pismo s prijetnjama smrću u kojem su na listi još mnogi, među njima i predsjednik Srbije Boris Tadić. 'Oba pisma sam predao policiji. Mislim da i inspiratore i izvršioce mogu lako otkriti, ali se plašim drugačijeg ishoda. Jer, nedavno je policija otkrila odakle su mi upućivane neke anonimne poruke i prijetnje, a upućivane su iz kabineta jednog ministra i s njegovog telefona', tvrdi Drašković.

Predsjednik SPO-a je rekao da je policija bila u kabinetu tog ministra, ali da je onda netko stavio veto na objavljivanje rezultata istrage. Upitan da li ga i dalje prisluškuju, Drašković je odgovorio potvrdno. 'Siguran sam da prisluškuju kao i devedesetih. Ta tehnika je mnogo napredovala', rekao je on.

Upitan tko to radi i zbog čega, Drašković je rekao da se to radi zbog toga što on nastavlja borbu za Srbiju u Europi. 'Zbog toga što nastavljam borbu da se pravdi privedu nekažnjeni ubojice Miloševićeve tajne policije i da se razriješe njihovi nerazjašnjeni zločini. To čine jer tražim da se pred građanima Srbije otvori crna knjiga tih službi, da se otvore tajni dosjei', rekao je Drašković.