UDAR NA TURIZAM

Crkva zabranila posjet otočiću na Mljetu

Bionic
Reading

Zbog tužbe koju je Dubrovačka biskupija pokrenula protiv Javne ustanove Nacionalni park Mljet do daljnjeg je onemogućen posjet otočiću Sveta Marija u Nacionalnom parku, piše Dubrovački vjesnik

Dubrovačka biskupija 6. prosinca 2013. pokrenula je parnični postupak protiv Javne ustanove Nacionalni park Mljet pred Trgovačkim sudom u Splitu (Stalna služba u Dubrovniku) vezano za neriješena pitanja koja postoje između Javne ustanove Nacionalni park Mljet i Dubrovačke biskupije temeljem ugovora iz 2006., a tiču se između ostalog načina posjećivanja otočića Svete Marije u Nacionalnom parku Mljet.

Dopisom Upravnom vijeću NP Mljet od 13. ožujka 2014., Dubrovačka biskupija obavijestila je Park da do trenutka rješavanja parničnog postupka ili do trenutka postizanja dogovora s Dubrovačkom biskupijom i potpisivanja novog Ugovora o posjećivanju otočića Svete Marije, ulaznice u NP Mljet više ne uključuju pravo posjeta otočiću Svete Marije. Stoga, do daljnjega, dok se postigne dogovor s Dubrovačkom biskupijom ili riješi sudski spor, ulaznice za Park neće obuhvaćati posjet otočiću Svete Marije, već vožnju brodom Velikim jezerom, objasnili su Dubrovačkom vjesniku iz NP Mljet.

Izrazili su nadu da su opći interes i interes Dubrovačke biskupije jednaki – omogućiti posjetiteljima Nacionalnog parka posjet otočiću Svete Marije.

'Uprava Parka i Ministarstvo nastoje doći do rješenja izvansudskim putem budući da smatramo da je to rješenje brže što je u interesu svih strana. No ako se dogovor ne postigne, preostaje pričekati pravomoćno sudsko rješenje', navodi se u priopćenju.