NEDAĆA JOŠ JEDNOG KRUZERA

Costa Allegra pluta oceanom nakon požara

27.02.2012 u 20:00

Bionic
Reading

Brod kompanije Costa Crociere, Costa Allegra, skrenuo je u ponedjeljak s kursa ispred obale Sejšela, nakon požara na brodu koji je ugašen, priopćila je talijanska obalna straža

Kruzer, s više od 1.000 putnika i članova posade, plovio je iz Madagaskara prema Sejšelima. Drugi brod te tvrtke, Concordia, nasukao se 13. siječnja pokraj talijanskog otočića Giglia, pri čemu su poginule 23 osobe.

Po riječima kapetana tog broda dugog 187 metara, koji je plovio Indijskim oceanom, 'požar koji je u ponedjeljak ujutro buknuo u strojarnici ugašen je'.

'Svi putnici su živi i zdravi i redovito ih se obavještava o svemu što se događa na brodu. Iz opreza su organizirani u skupine u slučaju da se proglasi uzbuna', dodaje talijanska obalna straža u priopćenju.

'Costa Allegra u ovom času nije u pogonu nakon požara, ali njezina komunikacijska oprema normalno funkcionira', dodaje se u priopćenju.

Talijanska obalna straža je upozorila sejšelske službe koje su 'na tom području nadležne za spasilačke operacije' i trgovačke brodove u blizini koji bi mu mogli priteći u pomoć u slučaju potrebe.