MEDIJSKA KRIZA

Corriere della Sera u dvodnevnom štrajku

19.03.2013 u 15:47

Bionic
Reading

Novinari vodećeg talijanskog dnevnika Corriere della Sera u štrajku su u utorak i srijedu, prosvjedujući protiv plana restrukturiranja kojim se predviđa ukidanje 110 radnih mjesta na ukupno 355, piše u sindikalnom priopćenju objavljenom u utorak na internetskoj stranici

Slijedom štrajka internetska stranica dnevnika neće biti objavljena u utorak i srijedu, a tiskano izdanje izostat će s kioska u srijedu i četvrtak.

Novinari Corrierea izjavljuju da 'odlučno odbacuju' plan restrukturiranja uprave kojim se, uz ukidanja radnih mjesta i smanjenje plaća, predviđa mogućnost prodje sjedišta dnevnika i smanjenje broja stranica. Taj plan 'izobličuje glavni talijanski dnevnik te čak sliči na samoubojstvo', tvrde se autori priopćenja.

'Redakcijski odbor uvijek je pristajao raspravljati s tvrtkom o načinima racionalizacije troškova te posebice povećanja prihoda. Jučer predstavljen plan nije plan restrukturiranja nego jednostavno grub i neprihvatljiv potez koji prijeti uništenju Corriere della Sera', zaključuju.