Odgovor PREDSJEDNIKU

Ćorić: Jedina moja veza sa SDP-om je čišćenje nereda nakon Milanovićeve vlade

21.10.2020 u 16:37

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić nakon sjednice užeg kabineta Vlade odgovorio je na današnje komentare predsjednika Zorana Milanovića koji ga je nazvao 'mađarskim potrčkom' i rekao kako se 2012. njegov CV našao na njegovom stolu preko Davora Bernardića. 'Bio je zainteresiran za promociju, i kad nije upalilo, a ja takve dotepence nisam primao, onda se uvalio u HDZ', rekao je Milanović

'Moja jedina i najčvršća veza sa SDP-om je čišćenje nereda koji je ostao u mom resoru i u drugim resorima nakon prethodne Vlade', rekao je Ćorić na pitanje kako komentira izjavu Zorana Milanovića o njegovom životopisu.

'Moguće da je moj životopis bio na njegovom stolu, ali, ali ja nikad nisam želio, niti pristao ući u SDP', naglasio je Ćorić dodajući kako Davora Bernardića poznaje od 1997.

'Nikad nismo razgovarali o mom ulasku u SDP', poručio je i rekao kako je današnja izjava Milanovića potaknuta njegovom jučerašnjom. Marić je, naime, komentirajući poziv predsjednika na produljenje moratorija na ovrhe, rekao da je Milanović bio predsjednik Vlade koja 'gotovo ništa nije učinila u pitanju ovršenih građana'.

'Doista je neukusno od njega koji svojedobno nije zaštitio ovršene da sada dijeli lekcije kako i što treba učiniti. Ako sam tom svojom izjavom prešao granicu, nemam problem ispričati se, ali mislim da je moj komentar bio veoma suvisao', rekao je Ćorić.

Milanović je danas ministra nazvao i 'mađarskim potrčkom'. 'Pa on prvo Mađarima dojavljuje informacije o nafti, a tek onda nama. On će meni dlijeliti lekcije?!', rekao je predsjednik.

Na pitanje što kaže na takvu karakterizaciju, Ćorić je rekao:

'Mislim da vi koji pratite rad Vlade, prije svega u energetskom sektoru, znate što je sve učinjeno, a kakvo je stanje bilo do 2015. i 2016. Sada smo pri kraju projekta LNG terminala koji će ucrtati Hrvatsku na kartu Europe i svijeta, kada dolazimo u poziciju biti igrači na europskom energetskom tržištu. U prijašnjoj Vladi toga nije bilo. Polemizirati sa predsjednikom neću, to nije moj stil. Njegove današnje i sve izjave prethodnih dana sami možete procjenjivati, meni to nije u interesu', poručio je.

Osvrnuo se i na jučer predstavljene Vladine mjere za očuvanje radnih mjesta.

'Naše analize vodile su nas ovom proširenju mjera i mislimo da će one biti dovoljne do kraja godine, ako ne bude značajnih promjena', rekao je. Na pitanje hoće li se što činiti u vezi poreza na dodanu vrijednost, rekao je da smanjenje toga poreza 'nije opravdano u ovome trenutku'.