Čokoladni baci

Čokoladni baci

03.02.2010 u 09:43

Bionic
Reading

Idealna hladna kombinacija čokolade i lješnjaka.

SASTOJCI:

150 g šećera
150 g lješnjaka, tostiranih desetak minuta na 170° C i oguljenih
400 ml slatkog vrhnja
700 g mliječne čokolade (green & black), nasjeckane
300 g tamne čokolade
100 g kakaa u prahu

PRIPREMA:

Rastopite šećer u velikoj posudi i kuhajte dok ne dobijete zlatno smeđi karamel. Dodajte lješnjake i promiješajte, zatim izlijte na nauljeni lim ili silikonski podmetač. Ostavite da se ohladi, a zatim usitnite u mužaru ili kuhinjskom robotu.
Zagrijte vrhnje, prelijte njime mliječnu čokoladu, promiješajte da se rastopi i umiješajte usitnjene lješnjake. Ulijte smjesu u plitku veliku posudu i stavite u zamrzivač da se stisne.
Uz pomoć žličice napravite kuglice od te smjese.
Držite na hladnom, a u međuvremenu rastopite tamnu čokoladu, umočite kuglice u nju i uvaljajte u kakao.
Ostavite da se čokolada stisne u hladnjaku.