MINISTROV SMISAO ZA HUMOR

Čobanković seljake prati pomoću satelita?!

22.03.2011 u 20:55

Bionic
Reading

Zanimljiv izvor podataka o broju prosvjednika na traktorskim blokadama u Slavoniji predočio je ministar poljoprivrede Petar Čobanković nakon sastanka s poljoprivrednim proizvođačima navodeći da seljake na prosvjednim punktovima prate satelitski (?!)

Novinarima je ministar Čobanković, naime, pokazao papir na kojem stoji točan broj prosvjednika i njihovih traktora za 22. ožujka, ali i prethodnih 12 dana, koliko traju seljački prosvjedi na slavonskim cestama. 'Imam podatke za svaki dan prosvjeda, iako i sami imate kamere, pa ih možete snimiti i sami, a onda i sve prebrojati', rekao je ministar Čobanković zahtijevajući od prosvjednika i istinu o broju sudionika prosvjeda.

Kad je, konkretno, o utorku riječ, na osam prosvjednih punktova u četiri slavonske županije na kojima je blokiran promet bilo je ukupno 27 prosvjednika, ali i 169 traktora te po jedan kamion, kombajn i čamac. Virovitičko-podravska imala je 76 traktora na cestama, odnosno tek jedan više traktor od onih koji se nalaze na blokiranim vukovarsko-srijemskim cestama. Stanje je prethodnih dana, kad je broj vozila u pitanju, varirao baš kao i broj prosvjednika.

'Broj prosvjednika je tijekom dana vrlo promjenjiva kategorija u odnosu na broj traktora. Prosječno ujutro, pa i do podne, bude 10 do 20 prosvjednika, a broj se povećava do navečer, posebno kad su javljanja uživo za HTV i druge medije', navodi se na papiru koji je ministar dao novinarima. Noću, a često i tijekom dana, na punktovima bude jedan do dva prosvjednika, pa iz Ministarstva poljoprivrede ukazuju na to da seljacima 'policija čuva traktore'.

Doduše, na dokumentu nigdje ne piše da je izvor satelitsko praćenje, nego ipak stoji kako se do podataka došlo u suradnji s MUP-om koji stanje prati danonoćno, pa je sve, na kraju, ispalo kao ministrova uspjela šala.