JOŠ JE NA KUBI

Chavez se osjeća sve bolje?

02.02.2013 u 11:00

Bionic
Reading

Venezuelski potpredsjednik Nicolas Maduro izjavio je u petak da je završena postoperativna faza liječenja predsjednika Huga Chaveza koji počinje 'novu fazu liječenja'

Chavez koji je od 10. prosinca u bolnici na Kubi gdje je četvrti put operiran zbog raka 'polako se oporavlja', rekao je Maduro na državnoj televiziji.'Upravo traje susret komandanta Chaveza s predsjednikom kubanskog parlamenta Diosdadom Cabellom i ministrom obrane, admiralom Diegom Molerom. Uskoro ćemo imati informacije', dodao je potpredsjednik.

Ministar znanosti i tehnologije Jorge Arreaza rekao je u utorak da se predsjednik 'svakim danom osjeća sve bolje' i da se 'vraća svojim (predsjedničkim) dužnostima'. Hugo Chavez (58) nije sudjelovao na summitu Zajednice latinoameričkih zemalja i Kariba (CELAC) koji je početkom tjedna održan u Santiagu. Njegov potpredsjednik Nicolas Maduro pročitao je ondje poruku koju je Chavez vlastoručno potpisao.

U nedjelju je vođa venezuelske oporbe Henrique Capriles optužio vladu da 'besramno laže' o zdravstvenom stanju predsjednika Chaveza koji je na vlasti već 14 godina, a u javnosti se nije pojavljivao od 10. prosinca.