NEMILOSRDNI KARIKATURISTI

Charlie Hebdo ponovno šokira, ovog puta meta je Macronova supruga

10.05.2017 u 20:47

Bionic
Reading

Francuski satirični tjednik Charlie Hebdo ponovno šokira. Ovoga puta na udaru se našao izabrani francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova 24 godine starija supruga Brigitte Trogneux

Karikatura ovoga puta prikazuje Macrona kako drži ruku na trbuhu svoje trudne supruge Brigitte, uz komentar 'On će učiniti čuda', prenose francuski mediji.

Korisnici društvenih mreža karikaturu Charlieja Hebdoa opisuju kao 'jadnu', 'seksističku', 'grubu', a većina kritičara na Twitteru poslužila se pogrdnim izrazima kako bi iskazala nezadovoljstvo potezom Charlieja Hebdoa.

'Shvatili smo da je ona starija od njega, pa što?' 'Napravite isto s muškarcima koji imaju mnogo mlađe žene', samo su neki od komentara. S druge strane, ima i onih koji su stali u obranu slobode medija, a neki reakcije na društvenim mrežama opravdavaju 'šokom zbog seksizma na naslovnoj strani'.

Charlie Hebdo je prije više od dvije godine bio meta terorističkog napada u kojem je ubijena većina redakcije. Povod za napad bile su karikature na kojima su se izrugivali s prorokom Muhamedom, kao i vođom terorističke organizacije Islamska države.