voditelj htv-a

Celizić izgubio spor, dužan je 280 tisuća eura

25.09.2023 u 20:45

Bionic
Reading

Drago Celizić, voditelj HTV-a, izgubio je sudski spor oko kuće u Puli, koji je započeo još 2008. godine. Podsjetimo, Celizić je 2007. godine potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju s Milkom Vukelić iz Pule

Nepuna tri mjeseca nakon toga Milka je preminula. Tada se Drago počeo voditi kao vlasnik nekretnine od 178 kvadrata i 453 kvdrata dvorišta u Puli, koju je naslijedio na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju, piše Večernji list. Uz nekretninu, Milka je na svojim računima nakon smrti ostavila i 500 tisuća eura. Sve je pripalo Celiziću, ali nećakinja pokojne Milke, Marija Askar, podigla je tužbu protiv voditelja tvrdeći da Milka u trenutku potpisivanja ugovora 'nije bila prisebna i sposobna za rasuđivanje zbog izrazito lošeg zdravstvenog stanja'.

Prostupanjski sud dao je Milkinoj nećakinji za pravo,a sada je njegova žalba odbijena. Radivoj Mačešić-Biscuoli, odvjetnik nećakinje pokojne Milke, kazao je za 24 sata da Celzić može podnijeti prijedlog sudu za dopuštenjem revizije, ali dodao da je presuda pravomoćna te da Celzić duguje 280 tisuća eura parničnih troškova te da njegovoj stranci nije isplatio ni lipe.

Celizić o presudi ništa nije znao, ali je najavio daljnju borbu.