PUSTI OTOK

CD i što s njim?

27.06.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Našli ste se na pustom otoku i jedini predmet koji imate je - CD. Na koje ga sve načine možete upotrijebiti?

Zamislite na trenutak da se nalazite na pustom 0toku. Nakon što ste si prestali predbacivati činjenicu da ste se zaputili gumenjakom ususret očitim tmurnim oblacima, sjeli ste na kamen čvrsto stežući u ruci jedini predmet koji ste uspjeli spasiti – svoj omiljeni CD. Sve ostalo nestalo je u bespućima morske nepreglednosti.

Može li taj okrugli komad tanke plastike koji je u civilizaciji značio sve samo ne to, pronaći svoju svrhu i na pustom otoku?

CD - vaš omiljeni bend ili hrpa beskorisne plastike?

Da ne biste morali očajnički zdvajati i prebirati po idejama i mislima koje će vam se u tom trenutku vjerojatno kretati na putanji 'depresija-bezizlazna situacija-predbacivanje-depresija', sastavili smo za vas listu prijedloga što i kako s CD-om na pustom otoku – da se lakše snađete i brže vratite u civilizaciju.

Ne zaboravite isprintati ovu listu i ponijeti je sljedeći put kad krenete put mora. ;)

 


1. Prvo, i najočitije – ako imate CD, možda ste imali i diskmen i baterije. U tom slučaju, legnite na vrući pijesak i uživajte u glazbi dok baterije ne iscure – to su vam možda zadnji sretni trenuci.

2. Sjajna glatka ploha vašeg najdražeg CD-a može vam služiti kao ogledalo za jutarnju higijenu.

3. Bez obzira na to što radili i gdje se nalazili, tjelovježba je izuzetno bitna, a zbog svog specifičnog oblika CD je idealan surogat za frizbi. Činjenica da ćete se igrati sami pojačava mogućnost kvalitetnog oblikovanja mišića.

4. Probudite umjetnika u sebi! CD je idealna šablona za crtanje krugova u pijesku. Prepustite se stvaranju, dajte mašti na volju i prekrijte plažu pravilnim oblicima. :)

5. Glatka, sjajna površina idealan je alat za plašenje ptica – one se boje svjetlosnih odbljesaka i izbjegavat će vas u širokom luku. Nema šanse da vam se dogodi kakav Hitchcock.

6. Ta sjajna površina može vam poslužiti i za 'špigliranje' odnosno - davanje signala. Možda se s druge strane otoka nalazi neko razumno stvorenje koje vam može pomoći, a možda vaše zrake spaze i pomorci ili piloti helikoptera koji su se uputili u potragu za vama.

7. CD vam može poslužiti za rezanje voća...

8. ...ili kao kotačić za mini-tačke. Zašto biste nosili ako možete - prevoziti?

 


Ovo su tek neke od mogućnosti koje na pustom otoku nudi CD. Ako imate kakav koristan savjet što i kako s njim ili želite saznati konkretnu primjenu nekog određenog predmeta, pošaljite nam svoje prijedloge i ideje na planb@t-com.hr  - dat ćemo sve od sebe da ih obradimo i objavimo u idućem nastavku pustog otoka.