HDZ-OVCI KRITIZIRALI OBERSNELA I KOMADINU

Cappelli: Lokalna vlast nudi lažna obećanja

27.12.2010 u 15:54

Bionic
Reading

Saborski zastupnici HDZ-a iz Primorsko-goranske županije, Gari Cappelli, Anton Mance, Vesna Buterin i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Rijeka Bojan Hlača, složno su poručili s današnje presice u Rijeci da će 2011. obilježiti harač gradonačelnika Vojka Obernsela i krizni proračun župana Zlatka Komadine

Prema njihovim riječima, ulaganja Vlade RH u ovu županiju su velika, a razvojni projekti garantiraju bolju budućnost i izlazak iz krize, a projekti lokalne samouprave, kao što su preskupi bazeni i dvorana, nemaju razvojnu strategiju.

'Žao nam je što lokalna vlast nema strategiju razvoja industrije i poduzetništva, nago nudi prazno politikanstvo i lažna obećanja, za razliku od Vlade, koja konkretnim ulaganjima i projektima osigurava razvoj našeg kraja', rekao je Cappelli.

Vesna Buterin istaknula je da Vlada, usprkos recesiji i krizi, nastavlja s ulaganjima u Sveučilišni kampus na Trsatu u koji je dosad uložila oko 530 milijuna kuna te da je u 2010. 3. maju odobrila državna jamstva i jamstva u korištenju u iznosu preko 500 milijuna dolara. Kritizirala je povećanje prireza u gardu za sto posto, što je, kako je rekla, izravan udar na standard svih Riječanki i Riječana.

Bojan Hlača smatra da je SDP potpuno devastirao industriju ovoga kraja, da poduzetništvo odumire zbog lošeg odnosa Grada prema njima te da je lošom strategijom SDP-a, Grad Rijeka postao grad 'urbanog turizma', sa slabim prihodima, ali i grad bez industrije. Naveo je podatke koji govore o dobrom poslovanju Luke, o uspješnoj realizaciji projekta Rijeka Gateway, koji se, kako je rekao, realizira u rokovima, bez zastoja.

Anton Mance istaknuo je da je Vlada osigurala i u 2011. ista bespovratna sredstva za tehnološku obnovu u drvnoj industriji. 'Najviše novca od Vlade dobit će upravo Gorski kotar čime će svi tamošnji gospodarstvenici moći uspješno nastaviti proizvodnju', rekao je Mance i dodao da drvna industrija sudjeluje u izvozu jednako kao i brodogradnja, ali s puno manjim subvencijama države, što dokazuje da je to izuzetno važna grana industrije i za cijelu RH.