SDP-OVAC TRAŽIO INSPEKCIJU

Cammeo žestoko odgovorio Marasu: Koliko znate o poduzetništvu, pokazali ste dok ste bili ministar

05.12.2017 u 14:04

Bionic
Reading

Nakon što je SDP-ov Gordan Maras pozvao inspektorat da provjeri na koji način Cammeo zapošljava svoje vozače i kako ih plaća, stigao je odgovor od taksi prijevoznika

'Cammeo Grupa zapošljava više od tisuću djelatnika, od čega je gotovo 800 radnih mjesta vozača u Hrvatskoj i Sloveniji. Prosječna mjesečna plaća naših vozača u Hrvatskoj je 5.800 kuna neto, a isplaćuje se u skladu sa svim knjigovodstvenim i poreznim standardima. Naši vozači već sada imaju najviše plaće u branši (prosjek: 2.454,00 kuna, izvor: Fina), a težimo da još i više poboljšamo radne i financijske uvjete, kao i da se naši vozači osjećaju kao dio velike Cammeo obitelji. Međutim, upravo gospodin Maras, kao bivši ministar poduzetništva, bi trebao znati da su trenutna opterećenja poduzetnika prevelika te da je i ovih 5.800 kuna izazov kako ih 'osigurati', poručuju iz Cammea u odgovoru Marasu.

Podsjetimo, Maras je jutros tražeći stanku pozvao inspekciju da provjeri je li točno da vozači Cammea rade za minimalac i to po 12 sati, i je li točno da se plaća veže uz promet radnika.

'Prošle godine Cammeo Grupa je uplatila više od 21 milijun kuna poreza, a ovogodišnji trendovi pokazuju povećanje poreznih davanja od 40 posto! I na ovogodišnju dobit smo uplatili porez, a onda smo je potom u cijelosti re-investirali, odnosno otvorili smo 200 novih radnih mjesta, ponudili prijevoz i u onim krajevima Hrvatske gdje ga do sada nije bilo, a društveno-odgovorno poslovanje i našu ideju da prijevoz treba biti dostupan kao voda - nastavit ćemo i dalje', poručuju iz Cammea.

  • +2
Taxi Cammeo stigao u Sloveniju Izvor: Promo fotografije / Autor: taxi cammeo

Pitaju što je problem. 'Otvaranje radnih mjesta? Isplaćivanje najveće plaće u branši i to do 10. u mjesecu? Možda bi bilo najbolje da se Cammeo ugasi, a ovih tisuću obitelji iseli u Irsku. No, tko bi onda porezima financirao one koji saborsku govornicu koriste za lažne i neprovjerene optužbe. A do tada - naša vrata bila su i bit će otvorena i inspekcijama i medijima i saborskim zastupnicima, kao i bivšim ministrima poduzetništva koji o poduzetništvu znaju onoliko koliko su i napravili u četverogodišnjem mandatu', zaključuju iz Cammea.