svima napisane kazne

Čak osam osoba na području Siska prekršilo mjeru samoizolacije

29.12.2020 u 11:13

Bionic
Reading

U protekla 24 sata na području Policijske uprave sisačko - moslavačke osam osoba kršilo je mjeru samoizolacije

U ponedjeljak, 28. prosinca, u jutarnjim satima, 46-godišnjak je napustio mjesto prebivališta i pristupio u prostorije Policijske postaje Sisak, dok su istoga dana u jutarnjim satima 48-godišnjak i 54-godišnjak napustili svoje mjesto prebivališta i došli do zgrade Centra za socijalnu skrb u Kutini, iako su im određene mjere samoizolacije.

Istoga dana, oko 12.30 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, pristiglo je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 47-godišnji hrvatski državljanin. Samo 50-ak minuta kasnije na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Jasenovac, pristiglo je osobno vozilo austrijskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Republike Srbije, dok se u vozilu kao putnik nalazio 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

Potom je oko 16 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnom prijelazu Jasenovac, pristiglo osobno vozilo bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak, dok se u vozilu kao putnik nalazio 62-godišnjak, obojica državljani Bosne i Hercegovine. Izvršenom graničnom kontrolom za sve je utvrđeno da nisu tranzitirali kroz Republiku Hrvatsku, niti su posjedovali negativan PSR test, već su kratkotrajno boravili na području Republike Hrvatske. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan im je prekršajni nalog.