PU ISTARSKA

Strani državljani pokušali napustiti Hrvatsku za vrijeme samoizolacije

23.12.2020 u 16:49

Bionic
Reading

Četiri kršenja mjera samoizolacije utvrdila je u utorak istarska policija, od kojih su tri bila na graničnim prijelazima gdje su zatečeni strani državljani u pokušaju napuštanja Hrvatske za vrijeme samoizolacije, izvijestila je u srijedu istarska Policijska uprava.

Naime, jučer oko 14 sati na granični prijelaz Plovaniju stigao je 47-godišnji talijanski državljanin koji je pokušao izaći iz Hrvatske za vrijeme samoizolacije koja mu je određena do 30. prosinca.

Istodobno su na graničnom prijelaza Požani zemlju pokušali napustiti 46-godišnja njemačka državljanka i 32-godišnji slovenski državljanin, koji imaju mjeru samoizolacije do 25. prosinca.

Pazinska policija zaustavila je sinoć u nadzoru prometa u Ulici istarskih narodnjaka 52-godišnjeg hrvatskog državljanina kojemu je mjera samoizolacije izrečena do 25. prosinca.

Svim osobama policija je izdala prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. 

Istarska Policijska uprava poziva sve građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju te mjere i dobivenih uputa te da vode računa o svojem zdravlju, zdravlju svoje obitelji i sugrađana jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje virusa.

Policijski službenici će i dalje u sklopu svojih redovitih aktivnosti nadzirati provođenje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene radi sprječavanja širenja koronavirusa, priopćila je istarska policija.