varaždinski župan

Čačić: Vlada nije zaslužna za gospodarski rast, ona s time nema ništa

05.10.2019 u 11:29

Bionic
Reading

Varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije u kojoj je, među ostalim, ustvrdio i kako Vlada nije zaslužna za gospodarski rast

Na početku gostovanja pohvalio je Vladu ustvrdivši kako ona 'pokušava čuti'.

'Ne donose se često odluke, puno šteta bilježimo zbog toga jer ne donosimo odluke. Vlada je u nekoliko navrata do sada dokazala da je u stanju čuti neke poruke, to je novost u Hrvatskoj. Ova Vlada ipak otvara neke rasprave, pokušava čuti i neke druge ljude i to je dovelo do nekih dobrih pomaka', rekao je Čačić za N1 televiziju.

No, Vladu je zatim kritizirao zato što se ne drži predizbornih obećanja poput onog da će potpuno eliminirati politički utjecaj u javnim tvrtkama.

'To je bilo predizborno obećanje, a što se dogodilo? Ništa. Od brojnih obećanja se nije dogodilo ništa', nastavio je Čačić.

Varaždinski je župan rekao kako građani imaju pravo očekivati veće plaće te je naglasio kako Vlada nije zaslužna za gospodarski rast, nego da je on rezultat rasta europskog gospodarstva.

'Vlada nije zaslužna za rast, europsko gospodarstvo je raslo i mi rastemo zajedno s tim. Vlada s time nema ništa. Mi rastemo, ali rastemo sporije od drugih', rekao je, mađu ostalim, Čačić.