ŽALBA VRHOVNOM SUDU

Čačić traži blažu kaznu zbog čina brigadira i Mesićeva ordena

23.02.2013 u 11:31

Bionic
Reading

Pozivajući se na počasni čin brigadira HV-a i odlikovanje tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića, u žalbi Vrhovnom sudu, Radimir Čačić traži blažu kaznu za nesreću s dvoje poginulih, piše Večernji list

Čačiću je zagrebački sud nepravomoćno potvrdio mađarsku presudu na 22 mjeseca zatvora, no da nakon izdržane polovice kazne može tražiti uvjetni otpust.

Kako neslužbeno saznaje Večernji list, i to je jedan od razloga zbog kojih se Čačić žali jer mu je svaki dan slobode dragocjen, a uvjetno puštanje na slobodu može tražiti tek kad izdrži polovicu kazne, što njegov boravak u zatvoru može produljiti za još koji mjesec.

Čačić se žali i što on i njegov branitelj Čedomir Prodanović nisu imali priliku sudjelovati u postupku egzekvature na Županijskom sudu u Zagrebu, tako da nisu ni imali prigodu istaći kako je Čačić 17. rujna 2001. odlikovan redom kneza Domagoja s ogrlicom, odlukom tadašnjeg predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Stjepana Mesića.

Odlikovanje je dobio 'za uspješno završene pregovore u predaji vojarne JNA u varaždinu, kao i za pripremu i provođenje same akcije'.

Čačić se u žalbi pozvao na počasni čin brigadira, piše Večernji list.