varaždinski župan

Čačić: Milanović će za Vrhovni sud predložiti Zlatu Đurđević

03.03.2021 u 20:14

Bionic
Reading

Aktualni varaždinski župan Radimir Čačić na toj poziciji želi ostati i iduće četiri godine, pa je pred okupljenim stranačkim vodstvom najavio kandidaturu za novi mandat na svibanjskim lokalnim izborima. Radimir Čačić gostovao je u RTL-u Danas gdje je komentirao što očekuje od narednih izbora ali je i otkrio da se čuo sa predsjednikom Zoranom Milanovićem koji bi za Vrhovni sud trebao predložiti Zlatu Đurđević

Upitan je li bilo razgovora s HDZ-om ili SDP-om da bude njihov kandidat na lokalnim izborima rekao je kako je bilo ozbiljnih ponuda, ali im nikada u Reformistima to nije padalo na pamet.

'Mi želimo imati potpuno jasnu centrističku poziciju i želimo prema Zagrebu i prema regiji svoje glasove upotrebljavati po svojoj odluci u korist svojih građana nevezano s ideologijama', rekao je RTL-u i dodao kako s obje stranke dobro surađuje.

Na nacionalnoj razini danas je imao sastanak s koalicijom HDZ-a. Otkrio je koje su bile teme razgovora:

'Teme su bile Petrinja, cjepiva i Vrhovni sud. Obzirom na današnji razgovor koji je bio predviđen na razini koalicije gdje predsjednik HDZ-a vodi sastanak, ujutro sam nazvao predsjednika države da vidim što on misli o toj cijeloj temi. Rekao mi je što misli i da namjerava predložiti jednu gospođu'.

Upitan govori li li o Zlati Đurđević, odgovorio je potvrdno:

'Da, da, vjerojatno. Pitao sam ga slaže li se da ja to na koalicijskom sastanku iznesem, rekao je da se slaže i ja sam to rekao i upozorio sam na jednu činjenicu, da bez obzira na što i na koji način tko tumači, moje mišljenje o hrvatskom pravosuđu ne može biti gore. To sam javno rekao, svaki put ponavljam, a Vrhovni sud je dio te priče. Nije najveći, ali nema ali. Drugim riječima, otvoriti temu hrvatskog pravosuđa, a ovdje premijer i predsjednik o jednoj od tih točaka će po meni morati razgovarati, ja se u tom neću opredijeljivati ni na strani Vladine većine ni na strani predsjednika. Nemam za to dovoljno znanja. Meni je potpuno jasno da je 30 godina funkcioniralo bez zakona'.