POLITIČARI KAO NADZORNICI

Čačić i Linić 'iznimno' u Nadzornom odboru Ine

08.03.2012 u 11:29

Bionic
Reading

Milanovićeva vlada je donijela političku odluku prema kojoj će ministri Slavko Linić i Radimir Čačić sjediti u Nadzornom odboru Ine. Linić je novinarima uoči sjednice Vlade potvrdio da će, pored mnogobrojnih obaveza, moći kvalitetno obavljati i funkciju nadzornika u Ini

'Radni dan je vrlo dugačak, no u svemu tome je ključna organizacija. Smatram da u financijama imam solidnu ekipu i da se mogu baviti i funkcijom u Nadzornom odboru', pojasnio je Linić. Dodao je da je mnogima smetalo pa nitko ne podsjeća da je 2000. godine, pored niza poslova, bio i predsjednik NO-a željeznica i pošta, jer u tom vremenu nije bilo loših poteza u tim tvrtkama. 'Samo treba biti odgovaran prema poslu i ne shvatiti to kao priznanje, nego kao ogromnu obavezu', rekao je Linić.

O imenovanju političara govorio je i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, rekavši da 'neće, nema nikakve volje, ni želje, pa ni ambicije ići u Nadzorni odbor Ine'. 'Imam jako puno posla i ovako, ali ako Vlada odluči - tako će i biti. Kao prvi potpredsjednik Vlade postat ću predsjednik NO-a, a ministar Linić bit će mu član', rekao je Čačić.

Napomenuo je i da će to 'biti iznimno, jer je INA iznimno poduzeće'.

'INA je iznimka jer je naša najveća kompanija po ukupnom prihodu, kompanija u kojoj imamo 44,75 posto vlasništva, i u kojoj poziciju države i perspektive kompanije treba jasno definirati', rekao je Čačić i ponovio kako osobno 'nema nikakvih želja'.

Kakvu ocjenu kreditnog rejtinga očekuje od agencije Moody's koja je prije dva dana pohodila Zagreb, Linić je kazao da uvijek treba biti oprezan zato što situacija u Hrvatskoj nije lagana. 'Naše su obaveze ogromne, a ovo su prvi koraci u odgovornom vođenju fiskalne politike, prema tome trebamo biti strpljivi kao i kod Fitcha, bez ikakvih prognoza', napomenuo je Linić.