UMJESTO I 'OD DNA IMA GORE'

Čačić: Alternativa je Kukuriku koalicija

09.10.2011 u 15:47

Bionic
Reading

Hrvatska može, mora i zaslužuje puno bolje, temelji za to postoje i to može ostvariti samo Kukuriku koalicija, izjavio je danas predsjednik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare održanoj uoči sjednice stranačkog Središnjeg odbora

Dodao je kako aktualna vlast nudi samu sebe i kontinuitet, a da je definitivno dokazala da ne zna i ne može, jer je pokazala kako 'i od dna ima gore' s obzirom na dodatno smanjenje industrijske proizvodnje (4,4 posto) i izvoza (18,2 posto) u prošlom mjesec.

Imamo alternativu u Kukuriku koaliciji za koju, ako ništa drugo, građani mogu gajiti nadu da su sposobniji pošteniji i da su u stanju zemlju izvući iz krize i blata u kojem se nalazi, kazao je Čačić

Dodao je kako stoga nije sasvim svejedno tko će ostvariti gospodarski rast i zapošljavanje, privlačenje ulaganja primarno u proizvodnju; takve poruke šalju i vlast i oporba, pitanje je samo jedno - tko je to u stanju ostvariti i samo je jedan izbor - Kukuriku koalicija, naglasio je Čačić.

Predsjednica saborskog Kluba zastupnika (HNS-HSU) Vesna Pusić ocijenila je kako je Hrvatska u gospodarskoj, političkoj i krizi društva te najavila da će se HNS u pretkampanji usredotočiti na mogućnosti koje se pružaju i kako ostvariti ciljeve utvrđene programom Kukuriku koalicije.

Vlada kruži zemljom kao putujuća družina, i u HDZ-ovoj je kampanji koja je poprimila obilježja ispod svake civilizacijske razine i europskih vrijednosti, ustvrdila je Pusić. Nasuprot tome, dodala je, čuvat ćemo dostojanstvo zemlje i kulture i svoje osobno kako bismo se nakon izbora, bez obzira tko na njima pobijedi, mogli pogledati u lice.

Odgovarajući na novinarski upit kako ocjenjuje prijedlog zakona o ništetnosti srbijanskih optužnica, Pusić ga je ocijenila farsičnim i u funkciji mobiliziranja HDZ-ovih birača, jer se, kako tvrdi, za te optužnice znalo i prije izbijanja skandala. Da je zakon donesen, ne bi imao pozitivnog utjecaja, nego bi štitio potencijalne ratne zločince, kao što je to rekao i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, izjavila je Pusić.

Na pitanje je li zadovoljna kampanjom za Europsku uniju, Vesna Pusić je kazala kako je 'zapravo i nema' te da bi ju, s obzirom na razinu komunikacije i povratak retorike s početka 90-tih u predkampanji, trebalo ostaviti za poslije izbora.